Ημέρα αλληλεγγύης με το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ

βιομε1

βιομε2

Το Σάββατο 14/11 πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των αλληλέγγυων στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ και τον κοινωνικό χώρο Αλδεβαράν, ολοήμερη παρέμβαση στην πόλη της Νάουσας για τη ματαίωση κάθε πλειστηριασμού και κάθε ξεπουλήματος του εργοστασίου, που ανήκει στους ίδιους τους εργαζόμενους του.

Η παρέμβαση ξεκίνησε στις 10 πμ στην κεντρική πλατεία της Νάουσας, με πάγκο προϊόντων της ΒΙΟΜΕ, βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων, μοίρασμα κειμένων και μικροφωνική. Η ανταπόκριση των πολιτών της εργατούπολης ήταν ενθαρρυντική τόσο με την συμμετοχή τους σε συζητήσεις με τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες όσο και με την προμήθεια καθαριστικών του εργοστασίου.

Στη συνέχεια οι αλληλέγγυοι/ες μαγείρεψαν κι έφαγαν από κοινού στον κοινωνικό χώρο του αλδεβαράν, και συζήτησαν για τις εξελίξεις όσον αφορά τη ΒΙΟΜΕ, γενικότερα το εργατικό και κοινωνικό κίνημα, αλλά και ζητήματα απελευθέρωσης της καθημερινής ζωής μέχρι αργά το βράδυ. Όλοι μαζί ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 24, 25 και 26 Νοέμβρη στο τριήμερο κινητοποιήσεων για τη ματαίωση των πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη.

Τρίτη ​24​/11​ στις 6 μμ​ πορεία από την Καμάρα
 
Τετάρτη ​25​/11 στις 6μμ παν​​ελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονικής, μεγάλη αίθουσα Μπεναρόγια, 
 
Πέμπτη ​26​/11 το πρωί, μπλοκάρουμε τον πρώτο πλειστηριασμό! Πρωινό ραντεβού στις 11 πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!
Επόμενοι πλειστηριασμοί 3 και 10 Δεκέμβρη, νέο αγωνιστικό ραντεβού και εκεί.
Ευχαριστούμε τους συντρόφους και συντρόφισσες από
το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ
τις εκδόσεις των Ξένων
την ελευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
για την πλαισίωση της παρέμβασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *